GEBRUIK de BlauBlock bril

Wij hebben normaal gezien nood aan bioritme van 12-12, volgens onze genen.
Dit wil niet zeggen dat we 12 uur moeten slapen, gemiddeld slaapt de mens tussen 7 en 9 uur per nacht.

Het betekent echter wel dat onze hersenen behoefte hebben aan 12 uur rust. Dit wil zeggen 12 uur afwezigheid van licht, voornamelijk dan blauw licht, voeding en beweging. Dit wil dus zeggen: rust in een verduisterde omgeving.

Pas als de hersenen tot rust gekomen zijn wordt de aanmaak van 2 enzymen geactiveerd die op hun beurt de opdracht geven aan de epifyse om melatonine aan te maken. Dit hormoon zorgt er in de eerste plaats voor dat we beter kunnen slapen. Maar het is ook een erg belangrijk hormoon in de herstel, zowel van wonden als van (langdurige) ontstekingen en het beïnvloedt de vetverbranding in het lichaam.

3 tips om de aanmaak van melatonine te bevorderen zijn:

1. Drink geen koffie meer na de middag: de half-waarde tijd van koffie , cafeïne blijft lang nadat je het gedronken hebt in het lichaam aanwezig, dus als je na de middag koffie drinkt kan de cafeïne de slaap verstoren

2.  Eet niet meer 12 uur nadat je op natuurlijke manier wakker werd

3.  Demp het blauw licht in je omgeving 12 uur nadat je wakker werd, dit kan door een BlauBlock bril (de gele glazen zorgen ervoor dat er geen blauw licht meer binnenkomt via de receptoren van de ogen, waardoor dan op hun beurt de eiwitten kunnen worden aangemaakt die de productie van melatonine induceren)

Computerschermen, iPhone’s ed kan je instellen om dit automatisch voor je te doen maar TV-schermen en kunstlicht geven vaak ook een gamma aan blauw licht stralen weer, die je dan beter kan wegfilteren door het gebruik van een bril.

Goed voor de productie van melatonine, wat op zijn beurt dan weer zorgt voor:

– Verbeteren van wondheling
– Voorkomen van risico’s zoals valpartijen en/of ongelukken
– Verminderen van de ontstekingsgevoeligheid
– Verbeteren van de vetverbranding
– een beter slaap/waakritme

verkrijgbaar in 3 modellen:

– BlauBlock filter €59.95
– BlauBlock sunset €29.95
– BlauBlock clipon (Medium of large) €19.95